Schüssler celzouten

Celzouten van Schüssler, voor mens en dier.
Voorkom een tekort met de hoogste kwaliteit Celzouten.

Celzouten ondersteunen herstel en houden uw gestel in evenwicht. Deze natuurlijke mineralen worden ook wel Schüsslerzouten genoemd. Ze bevinden zich in de cellen en spelen een belangrijke rol in de stofwisseling.

Ieder mens en dier heeft een voorraad celzouten. Normaal vult u die voorraad aan via voeding, maar altijd gezond en gevarieerd eten is lastig. Zo kunnen er tekorten optreden. Een structureel tekort kan ervoor zorgen dat u vatbaar bent voor kwalen of moeite hebt om te herstellen van bepaalde aandoeningen.

U kunt uw celzouten zelf weer aanvullen met Schüsslerzouten (tabletjes, lotion of crème). Deze zouten worden direct in de cellen opgenomen en brengen uw stofwisseling en herstel weer op gang.

Inname van de celzouten
De tabletten kunt u afzonderlijk in de mond laten smelten, maar ook meerdere tegelijk innemen. Hoe dringender het lichaam de celzouten nodig heeft, hoe sneller ze in de mond oplossen of hoe zoeter ze smaken. Ook beide kunnen tegelijk optreden. De celzouten kunnen ook in water opgelost worden, dit water moet men sloksgewijs opdrinken. Men moet hierbij opletten dat de vloeistof zolang mogelijk in de mond gehouden wordt, zodat de zouten door het mondslijmvlies opgenomen kunnen worden. Want in de maag veranderen de zouten door het maagzuur.

Dieren nemen de tabletjes meestal probleemloos aan. Men kan de tabletten ook laten smelten in het drinkwater of met iets lekkers geven.

Dosering van de celzouten
Er bestaat geen vaste dosering van de celzouten en ook geen vaste manier van innemen. Iedereen moet voor zichzelf de passende dosering en wijze van innemen uitvinden. Het volgende moet in acht genomen worden:

 • Bijzonder sensitieve mensen/dieren en kinderen kunnen het beste met de helft van de aangegeven dosering beginnen en de hoeveelheid verhogen als het gewenste effect uitblijft.
 • Het is mogelijk dat bij de aanvang van het gebruik een beginverergering optreedt. Stop in dat geval een paar dagen met het gebruik en begin daarna opnieuw met de halve dosering.
 • Oudere en sterk belaste mensen/dieren kunnen het beste beginnen met een zeer lage dosering ( een derde of een vierde van de aangegeven hoeveelheid ) en dit langzaam opvoeren tot de aan-bevolen hoeveelheid is bereikt.
 • Naar boven toe zijn er nauwelijks grenzen aan de dosering. Als iemand meer wil nemen dan is aangegeven, dan kan men de dosering naar eigen inzicht opvoeren.
 • In het begin kan er een sterke behoefte naar bepaalde celzouten zijn. Een sterke behoefte geeft aan hoe sterk het tekort is.
 • Als men in het begin een weerstand bij het innemen ondervind van bepaalde celzouten, dan zou men de dosering moeten reduceren. Ook is het mogelijk dat er op een gegeven moment een afkeer tegen bepaalde zouten ontstaat. Afkeer geeft aan dat er iets niet meer klopt. Dit kan betekenen dat de dosering te hoog is en de hoeveelheid moet worden gereduceerd tot de afkeer geheel is verdwenen. Het kan ook zijn dat de samenstelling niet meer klopt, een nieuwe analyse is dan noodzakelijk. Als de weerstand zeer groot is kan men beste een pauze inlassen.

Aanwijzingen voor Diabetici
Voor diabetici is het beste om de celzouttabletten op te lossen in water. In het water lost namelijk hooguit 6% van de in het tablet aanwezige melksuiker op. Het is hierbij belangrijk om eerst het water in het glas te doen en vervolgens voorzichtig de tabletten toe te voegen. Niet omroeren! Desondanks komt er een weinig lactose in de oplossing, dit is echter alleen van belang bij extreme overgevoeligheid. De oplossing sloksgewijs met een klein lepel (niet van metaal) innemen.

Lactose kan ook door diabetici gebruikt worden. Het werkt wat sterker in op de bloedsuikerspiegel als fructose. Bovendien moet men er rekening mee houden dat melksuiker als koolhydraat beschouwd moet worden bij het berekenen van broodeenheden. 1 Broodeenheid is 12 gram koolhydraat, dit komt overeen met 48 Schüssler celzouttabletten van 0,25 gram. Een inname van 1 tot maximaal 3 broodeenheden over de dag verdeeld geldt in het algemeen als acceptabel.

Samengaan met andere geneesmiddelen
Celzouten helpen het lichaam de ontbrekende brandstoffen aan te vullen. Ze kunnen daarom gewoon naast andere medicamenten – allopatisch, homeopatisch, bloesemremedies etc. -worden ingenomen. Ze belemmeren in geen geval de werking ervan, ze ondersteunen en bevorderen deze zelfs. Er bestaan artikelen waarin dit wordt tegen gesproken. Laat u daar niet door in de war brengen.

Dosering
Om de normale dagelijkse mineraal behoefte aan te vullen worden er 5 tot 7 tabletten per celzout per dag gebruikt. Bij chronische situaties zijn dit er 7 tot 10 per dag per celzout. In acute situaties kan men iedere 5 á 10 min. een tablet in de mond laten smelten.

Alle celzouten kunnen met elkaar vermengd ingenomen worden.

per pagina
 • Celzout 01 Calcium fluoratum 400 tabl.
  Celzout 01 Calcium fluoratum 400 tabl.

  Calcium fluoratum voor het bindweefsel in je huid

  Goed voor:
  • Het bindweefsel in je huid
  • De verzorging van likdoorns, eksterogen en eeltknobbels
  • Je bloedvaten elastisch te houden
  • Roos en droge hoofdhuid, samen met…

  € 9,20
 • Celzout 02 Calcium phos. 400 tabl.
  Celzout 02 Calcium phos. 400 tabl.

  Calcium phosphoricum bij gevoelige/vermoeide spieren

  Te gebruiken bij:
  • Opbouw botten en beenderen
  • Gevoelige en vermoeide spieren
  • Ochtendstijfheid
  • Eentonig werken met muis en beeldscherm
  • Neutraliseren van…

  € 9,20
 • Celzout 03 Ferrum phos. 400 tabl.
  Celzout 03 Ferrum phos. 400 tabl.

  voorziet het lichaam van extra ijzer

  • Voorziet het lichaam van extra ijzer
  • Ter ondersteuning immuunsysteem
  • Goed voor het algemene weerstand
  • Behoud van een goed ijzergehalte in het bloed
  • Bevordert het…

  € 9,20
 • Celzout 04 Kalium chloride 400 tabl.
  Celzout 04 Kalium chloride 400 tabl.

  Het celzout bij ontsierende aderen

  Kalium chloride zorgt voor de binding en opbouw van vezels in het lichaam, deze zijn een wezenlijk bestanddeel van het bindweefsel. Gunstige invloed op de bloedsomloop. Kalium chloride is goed…

  € 9,20
 • Celzout 05 Kalium phosphoricum 400 tabl.
  Celzout 05 Kalium phosphoricum 400 tabl.

  Het celzout voor energie en sterke zenuwen

  Kalium phosphoricum komt voor in alle hersen- en zenuwcellen, in het bloed en in de spieren. Het zorgt voor een gezonde zenuwactiviteit en wordt gezien als een belangrijk geheugen- en…

  € 9,20
 • Celzout 06 Kalium sulfuricum 400 tabl.
  Celzout 06 Kalium sulfuricum 400 tabl.

  Het celzout voor dieptereiniging en herstel

  Kalium sulfuricum is (samen met ferrum phosphoricum) een onontbeerlijke drager van zuurstof. Bij ontslakking van het lichaam is het beste dit mineraal tegelijk te gebruiken met een…

  € 9,20
 • Celzout 07 Magnesium phosphoricum 400 tabl.
  Celzout 07 Magnesium phosphoricum 400 tabl.

  Het celzout 7 voor ontspanning

  Magnesium phosphoricum stuurt het vegetatieve zenuwstelsel en heeft zodoende een ondersteunende invloed op het hart en een gunstige invloed op de bloedsomloop; ondersteunt de zenuwen, de klieren, de…

  € 9,20
 • Celzout 08 Natrium chloride 400 tabl.
  Celzout 08 Natrium chloride 400 tabl.

  Celzout die de warmte- en vochthuishouding reguleert

  Natrium chloride regelt de warmte en vochthuishouding in het lichaam. Natrium chloride is goed bij: droge huid en droge slijmvliezen, als er pollen in de lucht zijn, goed voor…

  € 9,20
 • Celzout 09 Natrium phosphoricum 400 tabl.
  Celzout 09 Natrium phosphoricum 400 tabl.

  Het celzout voor ontzuring, vetzucht, honger naar zoetigheid

  Natrium phosphoricum bevordert de afscheiding van urinezuur. Een tekort aan dit mineraal leidt tot verzuring met de daarmee gepaard gaande gevolgen. Bij een tekort aan…

  € 9,20
 • Celzout 21 Zincum chloratum 400 tabl.
  Celzout 21 Zincum chloratum 400 tabl.

  Zincum chloratum ondersteunt het immuunsysteem. Zink is goed voor de bescherming van gezonde cellen en weefsels. Goed en van belang voor het zenuwstelsel. Goed voor de huid. Ondersteunt de stofwisseling. Bij ongemakken voorafgaand…

  € 9,20
 • Celzout 05 Kalium phosphoricum 1000 tabl.
  Celzout 05 Kalium phosphoricum 1000 tabl.

  Het celzout voor energie en sterke zenuwen

  Kalium phosphoricum komt voor in alle hersen- en zenuwcellen, in het bloed en in de spieren. Het zorgt voor een gezonde zenuwactiviteit en wordt gezien als een belangrijk geheugen- en…

  € 17,35
 • Celzout 08 Natrium chloride 1000 tabl.
  Celzout 08 Natrium chloride 1000 tabl.

  Celzout die de warmte- en vochthuishouding reguleert

  Natrium chloride regelt de warmte en vochthuishouding in het lichaam. Het is belangrijk voor de celdeling, dus voor de vorming van nieuwe cellen. Natrium chloride is in…

  € 17,35
per pagina
© 2014 - 2019 Marjons Petfood | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie