Shaweca (Complete lijn zonder Kip)

Voor alle Shaweca Dogfood producten geldt:
* géén kunstmatige toevoegingen;
* géén conserveringsmiddelen;
* géén varkensvlees, granen, rijst of kip.

Shaweca Dogfood is gebaseerd op de BARF-methode (Bones And Raw Food) en heeft vier smaken.

De vier smaken zijn:
* konijn/paard/gans
* rund/konijn
* lam/zalm
* rund/zalm/eend


 

Beste Relatie,

Reactie van Shaweca leverancier i.v.m. uitzending Radar

Maandag 3 september hebben zeer veel mensen de uitzending gezien van Radar welke o.a. ging over vers voeren bij honden en katten.

De uitzending is niet zomaar ontstaan, hier was helaas een aanleiding voor, een aantal honden zijn ziek geworden van een teveel aan schildklierhormoon in hun voeding. Dit is natuurlijk verontrustend, maar dient wel in perspectief te worden gezien. Ieder dier groot dan wel klein heeft o.a. een schildklier, maar ook een alvleesklier, nieren, lever etc. Een prooidier heeft dit in een bepaalde verhouding, zoals moeder natuur bedacht heeft dat het moet zijn.

Een carnivoor eet dus in het wild hele prooidieren, zeker kleine dieren, denk aan konijnen, kippen, fazanten, muizen, eenden etc. Een prooidier wordt in zijn geheel opgegeten inclusief de organen, hier en daar wordt er wat geschud, maar het meeste gaat op.

Op het moment dat alles in de juiste verhouding is en dus in balans, gaat het goed. Wanneer gaat het fout?  precies, als de balans weg is. Op het moment dat een Vers vlees voeding niet is opgebouwd volgens het prooidiermodel is het niet goed. Dit geldt voor het schildklierprobleem, maar ook als bijvoorbeeld de calciumbron niet juist is. Calcium tref je in de botten, sporen van calcium tref je in andere delen. Een voeding dient dan ook altijd echt bot te bevatten. Daarnaast dient het calciumpercentage altijd hoger te zijn dan fosfor, indien dit niet het geval is loop je het gevaar dat het lichaam calcium haalt uit zijn eigen botten, met alle gevolgen van dien. Kraakbeen is dus geen calciumbron (wat helaas hier en daar nog wordt aangenomen als waarheid) Kraakbeen biedt wel o.a. glucosamine.

Zo is er natuurlijk nog veel meer te zeggen over een “te” aan iets. Denk aan een te hoog percentage lever, wat weer teveel koper kan geven in het lichaam etc etc.

In  tegenstelling tot HaaksBarf werkt Shaweca Dogfood niet met hele prooidieren, Shaweca Dogfood is ook opgebouwd volgens het prooidiermodel, maar bevat zo wie zo meerdere diersoorten per smaak en gebruikt kleine prooidieren voor het calcium. Hiervoor worden bevleesde karkassen gebruikt.  Verder is Shaweca Dogfood ontwikkelt met dezelfde passie als HaaksBarf.

In de Shaweca Dogfood worden geen strotten/luchtpijpen gebruikt, daar kunnen we dan ook heel kort over zijn.

Ons advies is om zoveel mogelijk smaken te variëren, zo krijgt je hond voldoende voedingsstoffen, mineralen & vitaminen binnen.

Verder is ons advies check de analyses van de voeding die je wilt geven.  Dit is oh zo belangrijk.

Let op dat je een voeding voert met een natuurlijke calciumbron, dit is echter niet bij alle merken zo. Alsjeblieft voer met verstand, wissel af waar mogelijk in diersoorten. Shaweca Dogfood heeft 4 smaken met daarin 8 diersoorten verwerkt.

Wij hopen duidelijkheid te hebben geboden mochten er toch nog vragen zijn dan kunnen die natuurlijk altijd gesteld worden.
Wij kunnen alleen vragen beantwoorden van ons eigen merk, vragen over andere merken dient bij de betreffende fabrikant/leverancier gesteld te worden.

Mvg

Shaweca Dogfood

 • Shaweca Rund/Konijn 1000 gr
  Shaweca Rund/Konijn 1000 gr

  40-60% vleesbot, 10-15% groenten, 15% orgaan, 10-35% spiervlees (het percentage vleesbot bepaalt het percentage extra toe te voegen spiervlees).

  € 4,25 € 3,65
 • Shaweca Lam/Zalm 1000 gr
  Shaweca Lam/Zalm 1000 gr

  40-60% vleesbot, 10-15% groenten, 15% orgaan, 10-35% spiervlees (het percentage vleesbot bepaalt het percentage extra toe te voegen spiervlees).

  € 4,25 € 3,65
 • Shaweca Rund/Zalm/Eend 1000 gr
  Shaweca Rund/Zalm/Eend 1000 gr

  40-60% vleesbot, 10-15% groenten, 15% orgaan, 10-35% spiervlees (het percentage vleesbot bepaalt het percentage extra toe te voegen spiervlees).

  € 4,25 € 3,51
 • 1 Curver Bewaar/Ontdooibox
  1 Curver Bewaar/Ontdooibox

  De bewaardoos is geschikt voor het ontdooien/bewaren van maximaal 1 kilo vers vlees.

  Sluit mooi af waardoor geurtjes niet in de koelkast kunnen verspreiden.

  € 5,95
 • Shaweca konijn-paard-gans 1000 gram
  Shaweca konijn-paard-gans 1000 gram

  40-60% vleesbot, 10-15% groenten, 15% orgaan, 10-35% spiervlees (het percentage vleesbot bepaald het percentage extra toe te voegen spiervlees).

  Samenstelling:
  Vocht: 69,1%
  Droge stof: 30,9%
  Ruwe eiwit: 16,9%
  Ruw celstof:…

  € 4,25 € 3,95
© 2014 - 2018 Marjons Petfood | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie